FAQ Familjefotografering

Vad och var fotograferar vi?

Vi fotograferar familjer i Stockholms närområde, utomhus eller hemma hos samt i vår studio vid Tegnérlunden i Vasastan i Stockholm.

Vad är skillnaden mellan en dokumentär fotografering och en studiofotografering?

En dokumentär fotografering gör vi för att berätta om er familj, hur den var vid tiden för fotograferingen och visa personligheterna i familjen. En sådan fotografering bygger på att det är en serie bilder och en variation av lekfulla bilder med tempo och stillsammare bilder med ett lugn. Det är bilder av hela familjen men också bilder enskilda porträtt. Det är viktigare att kläderna är ni än att de är perfekta och framförallt är känslan och uttrycket mycket viktigare i bilden  än att den är tekniskt perfekt. Det handlar om ögonblicken och hur de är fångade, inte hur skarp bilden är. En studiofotografering med porträttbilder vill vi fortfarande ska fånga personligheter, att blicken ska ha närvaro och ett uttryck. Men här syftar varje bild ännu mer till att också fånga utseendet just nu i livet. Här måste skärpan sitta perfekt. Men oavsett typ av fotografering vill vi att bilden ska innehålla åkthet och uttryck och därigenom väcka känslor.

Varför professionell fotograf?

Dåliga ljusförhållanden och störande miljöer är några av de saker som en professionell fotograferar har utrustning och kunskap för att hantera. Med rätt teknik kan en fotograf göra bilden ljus, skapa rätt blickfång och få bilden att lyfta ändå. Att kunna komponera bilden och lyfta fram motivet, använda sig av omgivningen hör till fotografens kunskap. Fotoböcker och kopior av hög kvalitet är också något som de flesta professionella fotografer kan erbjuda eller hjälpa till med. Men det finns fler skäl ändå till varför man kan vilja anlita en professionell fotograf. En duktig porträttfotograf får även den som inte är van att stå framför kameran att känna sig bekväm med situationen, vara avslappnad och ha en trevlig stund. Då blir känslan för bilderna i efterhand också ännu bättre. En duktig fotograf har inte bara förmågan att avgöra vad som blir en bra bild utan också vilka bilder som bygger berättelsen, er berättelse.

Varför just Vinger Elliot Fotografi?

Ni ska naturligtvis välja en fotograf som tar sådana bilder som ni tycker om eller vill ha för stunden. Är det uppställda porträtt där alla blickar in i kameran eller bilder som fångar er familj som den är som ni vill ha? Oavsett så ska ni gå till en fotograf som passar er. Vi vill att gärna att bilderna ska visa personligheter och för oss är det viktigt att fotograferering är avslappnad. Visst tar vi uppställda porträtt men om det är en fotografering med små barn är det viktigt för oss att de har roligt och att föräldrarna också kan slappna av.

Det ska vara roligt och enkelt att bli fotograferade av oss, från att ni kontaktar oss tills att ni har fått bilderna i det format ni vill ha dem. Tydlig information, hög kvalitet och smidiga leveranser är sådant vi prioriterar.

Hur går en bokning till?

När ni kontaktar oss och berättar om var och när ni ska gifta er, skickar vi er information. Vi har sedan ett bokningsmöte då vi går igenom er dag och hur vi brukar jobbar. Ni får då också tips om vad som är bara att tänka på. När det väl är dags har vi redan rett ut alla frågetecken och fokus är på stunden inte praktikaliteter eller oklarheter. Vi följer upp fotograferingen med snabba leveranser.

I vilket format får ni era bilder?

Ni kan välja att köpa förstoringar, fotoböcker eller digitala filer. Vi har prismodeller som gör att man kan kombinera som man vill och dessutom förmånliga prispaket.

Vad är värdet av en fotografering?

Att värdera bilder är att värdera minnen. Bilder ska väcka känslor och en bra bild gör just det. Den skalar bort det oväsentliga och lyfter fram det den är tänkt att visa. Vad du värderar med en bild och hur mycket bilden är värd för dig kan bara du säga och kanske vet du inte det förrän i efterhand, när du ser bilden eller det har gått ett tag. Men när du funderar på att anlita en fotograf är det bra att samtidigt fundera på vad som är viktigt för just er.

Vad betalar ni för?

När ni betalar för en fotografering, betalar ni också för fotografens förberedelser, efterbehandling och paketering av bilderna. En fotograf spenderar idag mer tid framför datorn, där urval och framkallning sker, än bakom kameran. Vår prissättningsfilosofi är att det ska vara enkelt att förstå hur mycket en fotografering kostar och vad ni får för ett visst pris.

Hur bokar ni?

Börja med att kontakta oss via e-post, telefon eller kontaktformuläret. Då får ni mer information.

HEMKONTAKTA OSS
F a c e b o o k
I n s t a g r a m