FAQ bröllop

Vad och var fotograferar vi?

Som bröllopsfotografer jobbar vi alltid på plats och det är oavsett var bröllopet är. Att jobba på olika orter och i olika miljöer är bara roligt. När vi fotograferar barn och familjer jobbar vi utomhus, hemma hos familjer men också i studio.

 

Varför professionell fotograf?

Dåliga ljusförhållanden och störande miljöer är några av de saker som en professionell fotograferar har utrustning och kunskap för att hantera. Med rätt teknik kan en fotograf göra bilden ljus, skapa rätt blickfång och få bilden att lyfta ändå. Att kunna komponera bilden och lyfta fram motivet, använda sig av omgivningen hör till fotografens kunskap. Fotoböcker och kopior av hög kvalitet är också något som de flesta professionella fotografer kan erbjuda eller hjälpa till med. Men det finns fler skäl ändå till varför man kan vilja anlita en professionell fotograf. En duktig porträttfotograf får även den som inte är van att stå framför kameran att känna sig bekväm med situationen, vara avslappnad och ha en trevlig stund. Då blir känslan för bilderna i efterhand också ännu bättre. En duktig fotograf har inte bara förmågan att avgöra vad som blir en bra bild utan också vilka bilder som bygger berättelsen, er berättelse. Om det handlar om festtillfällen är det också fint att kunna erbjuda gästerna att själva lägga ner kamerorna och bara njuta av stunden, bilder kan de få ändå!

 

Varför just Vinger Elliot Fotografi?

Det ska vara roligt och enkelt att bli fotograferade av oss, från att ni kontaktar oss tills att ni har fått bilderna i det format ni vill ha dem. Tydlig information, hög kvalitet och smidiga leveranser är sådant vi prioriterar. Det kreativa lämnar vi till fotograferingarna, utanför är vi välorganiserade och strukturerade. Om du är sådan själv kommer du att uppskatta det, om inte så kommer du att dra nytta av det ;).

För oss är det viktigt att vi har roligt när vi fotograferar och att vi skapar bra bilder. I det ingår att vi vill ge varje fotografering vårt hela fokus och engagemang, därför begränsar vi antalet bröllop vi fotograferar varje säsong. Om vi anser oss inte kunna ta fler uppdrag i den period ni frågor om, hjälper vi er gärna med att hitta en annan fotograf som håller hög kvalitet – vi har ett stort nätverk!

Våra prismodeller är överskådliga och inkluderar samtliga kostnader. När det gäller bilderna så vill vi att de ska vara berättande med känsla och närvaro. De ska väcka minnen i efterhand, om både personerna och stunden. När vi fotograferar en större del av ett bröllop jobbar vi alltid två och tillsammans. Vi har olika roller och tillsammans ser vi till att fånga situationer från olika perspektiv och med olika fokus, som blir en fin berättelse av dagen. Att vi själva är gifta och väldigt synkade är förstås en stor fördel i sammanhanget.

 

Hur går en bokning till?

När ni kontaktar oss och berättar om var och när ni ska gifta er, skickar vi er information. Vi har sedan ett bokningsmöte då vi går igenom er dag och hur vi brukar jobbar. Ni får då också tips om vad som är bara att tänka på. När det väl är dags har vi redan rett ut alla frågetecken och fokus är på stunden inte praktikaliteter eller oklarheter. Vi följer upp fotograferingen med snabba leveranser.

 

Hur får ni era bilder?

Bilderna får ni redigerade i färg och svartvitt, för skärm och förstoring, senast 4 veckor efter fotograferingen. Retuch i form av mer avancerad bildbehandling kan göras efter överenskommelse och mot timtaxa. Om leveransen är uppkopierade bilder levereras bilderna per post eller hämtas i vår studio. Digitala filer levereras över webben samt på USB. Digitala filer levereras i format för webb och uppkopiering, dvs låg- och högupplösta.

 

Vad är värdet av en fotografering?

Att värdera bilder är att värdera minnen. Bilder ska väcka känslor och en bra bild gör just det. Den skalar bort det oväsentliga och lyfter fram det den är tänkt att visa. Vad du värderar med en bild och hur mycket bilden är värd för dig kan bara du säga och kanske vet du inte det förrän i efterhand, när du ser bilden eller det har gått ett tag. Men när du funderar på att anlita en fotograf är det bra att samtidigt fundera på vad som är viktigt för just er.

 

Vad betalar ni för?

När ni betalar för en fotografering, betalar ni också för fotografens förberedelser, efterbehandling och paketering av bilderna. En fotograf spenderar idag mer tid framför datorn, där urval och framkallning sker, än bakom kameran. Vår prissättningsfilosofi är att det ska vara enkelt att förstå hur mycket en fotografering kostar och vad ni får för ett visst pris. Därför ingår bilder i våra prispaket.

 

Hur bokar ni?

Börja med att kontakta oss via e-post, telefon eller kontaktformuläret. Då får ni mer information och vi bestämmer tillsammans hur vi går vidare, med bokningsmöte etc. När ni har bestämt er vad ni vill boka får ni en bokningsavgift att betala. När ni betalat avgiften är bokningen bekräftad.

HEMKONTAKTA OSS
F a c e b o o k
I n s t a g r a m